Učenik 2. H razreda Lovro Gjuranec finalist je kviza “Godišnja nagrada Nikola Tesla - Genij za budućnost 2023.”

Svečani program otvorenja natjecanja održao se u srijedu 8. ožujka 2023. godine s početkom u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Kviz znanja za natjecatelje za ovu glasovitu godišnju nagradu namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima. Natjecatelji u tri kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupili su prvom testiranju znanja iz fizike, znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje najboljih natjecatelja iz svake kategorije pristupit će i finalnom testiranju, a tri najbolja kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će u konačnici nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Ocjenjivački sud, sastavljen od sveučilišnih profesora i članova Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, sastao se 14. ožujka 2023. i ocijenio testove iz kviza.

Učenik 2. H razreda Lovro Gjuranec finalist je kviza znanja za dodjelu “Godišnje nagrade Nikola Tesla- Genij za budućnost” koja se dodjeljuje 10. srpnja 2023. godine u Zagrebu na manifestaciji Tesla&friends. 

Finalno testiranje iz kviza znanja bit će održano 4. travnja 2023. s početkom u 17.00 sati na Tekstilno - tehnološkom fakultetu. 

Čestitamo Lovri i njegovoj razrednici Ružici Lončar koja je u ulozi mentora učenika prijavila na kviz znanja. Želimo im puno uspjeha u finalnom natjecanju. 

 

  • Mario Banušić

  • 16. Mar, 2023.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.