e-Škole


 

 

                                                           eskole        eduroam

O projektu

Digitalno zrele škole su one škole koje adekvatno uporabljuju informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) kako bi se postiglo više ciljeva koji su komponente dugoročne misije naše škole koja živi svoj slogan – „vizija budućnosti“.

Prvenstveno je to učinkovito i transparentno upravljanje školom od čega koristi imaju svi, od zajednice do zaposlenika i najbitnije – učenika zbog kojih kao škola postojimo.

Nastavnici imaju prilike razviti digitalne kompetencije koje su jedne od najbitnijih komponenti suvremenih i inovativnih nastavnika koji drže korak s tehnologijom i učenicima pružaju dinamične i zanimljive sadržaje.

Učenici će biti bolje pripremljeni na tehnologije budućnosti koje se upotrebljavaju u modernim radnim okruženjima te time doprinijeti razvitku svojih kompetencija koje će im doprinijeti na poslovnom ali i osobnom području.

I. tehnička škola Tesla je u sklopu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" implementirala Eduroam roaming uslugu za sve korisnike iz sustava znanosti i obrazovanja (nastavnici i učenici) koji se mogu povezati na bežičnu mrežu ne samo u Hrvatskoj već i cijelom svijetu.

Kartu lokacija bežičnih mreža u Hrvatskoj možete pogledati sljedećoj poveznici, a u svijetu ovdje. Za više informacija o samoj eduroam usluzi možete posjetiti www.eduroam.hr 

 

Da bi ste se spojili na eduroam mrežu potrebno vam je:

1. Važeći CARNet korisnički račun (ime.prezime@skole.hr i lozinka)

2. Instalacija aplikacije za određene operativne sustave

 

Upute za instalaciju:

1. Microsoft Windows 10 - tableti / hibridi / laptopi dobiveni u sklopu projekta e-Škole

 • U donjem desnom uglu otvoriti ikonu za bežićnu mrežu ( 01 )
 • Otvorit će se izbornik pronađenih bežičnih mreža i odaberite mrežu eduroam.


         02

 • Upišite CARNet korisničko ime i lozinku (korisnicko.ime@skole.hr) i odaberite U redu.

          03

 •  Na sljedećoj poruci odaberite Poveži se

         

 •  Nakon povezivanja dobivate sljedeću obavijest ukoliko je uspješno provedena instalacija za mrežu eduroam ("Veza uspostavljena, sigurna")

        

 

 

 

2. Android (npr. mobiteli)

        

 

 • Kada se otvori stranica upišite svoje korisničko ime i lozinku (korisnicko.ime@skole.hr) kako bi ste pristupili uputama i potrebnoj programskoj podršci
        
 • Nakon prijave otvara se prozor u kojem odaberete postavke za operativni sustav, u ovom slučaju odabirete Android i pratite daljnje upute za instalaciju certifikata i programske podrške za eduroam

          

 

 

 • Sustav će prikazati sljedeće upute:

Napomena: Pristupite ovim stranicama isključivo s predinstaliranim preglednikom Android operacijskog sustava: Internet ili Chrome (Android 4.1+). Ostali preglednici ne mogu na ispravan način pohraniti certifikat pa konfiguriranje neće biti uspješno.

1. Instalirajte certifikat ca.skole.hr.der i pohranite ga pod imenom ca.skole.hr !

2. Potrebno je postaviti dozvolu za učitavanje programske podrške izvan Android Market sustava (Settings>Application>Unknown Sources na uključeno)

3. Preuzmite eduroam_Android_skole.hr_installer.apk

4. Pokrenite preuzetu aplikaciju te unesite tražene podatke

 

 • Nakon instalacije aplikacije "eduroam installer" pokrenite istu i odaberite započni instalaciju

      

 • Upišite svoje CARNet korisničko ime (korisnicko.ime@skole.hr), lozinku i ponovljenu lozinku te odaberite opciju Instaliraj

        

 

 

 • Ukoliko je instalacija uspješna trebali bi ste dobiti sljedeću poruku

        

 

 

 

3. iOS (npr. Apple iPhone)

 

       

 

 • Kada se otvori stranica upišite svoje korisničko ime i lozinku (korisnicko.ime@skole.hr) kako bi ste pristupili uputama i potrebnoj programskoj podršci

       

 

 • Nakon prijave otvara se prozor u kojem odaberete postavke za operativni sustav, u ovom slučaju odabirete iOS  i pratite daljnje upute za instalaciju certifikata i programske podrške za eduroam

            

 

 • Sustav će prikazati sljedeće upute:

Napomena: Pristupite ovim stranicama isključivo s predinstaliranim preglednikom iOS operacijskog sustava: Safari. Ostali preglednici ne mogu na ispravan način pohraniti certifikat pa konfiguriranje neće biti uspješno.

Preuzmite eduroam_iOS_skole.hr_SIG.mobileconfig.

 

 

 

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.