Državna matura


Ispite državne mature organizira i provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ispitni koordinator kojemu se učenici mogu obratiti za sva pitanja u vezi s načinom pristupanja i polaganja ispita državne mature je Gordana Erić, dipl. ing. strojarstva.
Možete ju kontaktirati na 091 60 40 664 ili na e-mail gordana.eric@skole.hr
 

Rezultati jesenskog roka i postupak ulaganja prigovora

 
Rezultati jesenskog roka bit će vidljivi 8.rujna.2021. u 12 sati. 
Od 8. rujna 2021. od 12:01 do 10. rujna 2021. do 12:00 sati traje aktivnost ulaganja prvostupanjskih prigovora učenika na ocjenjivanje.
Zbog situacije s Covid 19 prigovori se odrađuju online.
Obrazac prigovora za učenike možete preuzeti ovdje.
Učenik popunjava obrazac prigovora na računalu i šalje mailom koordinatorici na gordana.eric@skole.hr.
Prigovor se treba odnositi na točno određeni zadatak s kratkim obrazloženjem.
 

Priručnik za prijavu ispita državne mature

Na slijedećoj poveznici nalazi se priručnik za prijavu ispita: priručnik

 

Postupak odjave, promjene i naknadne prijave ispita

Zbog opravdanih okolnosti u kojima ŠIP radi (Covid - 19), ovi postupci su izmijenjeni.
Učenik treba preuzeti željeni obrazac, ispuniti ga na svom računalu i poslati na e-mail ispitne koordinatorice gordana.eric@gmail.com


Preuzimanje obrazaca:
Odjava ispita
Promjena razine prijavljenog ispita
Promjena prijavljenog ispita
Naknadna prijava ispita

 

Prijedlog kalendara (2021./2022.)

Objavljen je prijedlog kalendara za:

ljetni rok

jesenski rok

Iste možete preuzeti i pregledati klikom na poveznice.

 

Prezentacija o prijavama ispita državne mature

Na sljedećoj poveznici možete preuzeti prezentaciju o prijavama ispita državne mature i studijskih programa za nastavnu godinu 2019./2020.

 

Prijava

Ispiti državne mature i studijski programi prijavljuju se na mrežnoj stranici https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx putem koje se pristupa Nacionalnome informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (NISpVU).

Učenici se u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator imenika škole.

Kada se učenik po prvi puta prijavi u sustav na mrežnoj stranici https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx sa svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) treba unijeti broj svoga mobilnog telefona na koji želi SMS-om primiti PIN i TAN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu. Ukoliko učenik ne posjeduje mobilni telefon, može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a, uz prethodni dogovor, na broj mobitela ispitnoga koordinatora. Pri svakoj sljedećoj prijavi učenik će koristiti i PIN.

 

Studijski programi

Na mrežnoj stranici https://www.studij.hr/ nalazi se popis svih studijskih programa koji se mogu studirati u Republici Hrvatskoj, zajedno s uvjetima upisa. Na istoj stranici mogu se pronaći detaljne upute i obavijesti o cijelom postupku prijava ispita državne mature te prijava za upis na visoka učilišta.

Posebno je važno pratiti mrežne stranice visokih učilišta koje učenik želi upisati jer se tamo mogu pronaći detaljniji uvjeti za upis na prvu godinu studija te opisi studijskih programa, kao i posebne informacije koje se tiču samo toga visokog učilišta. Također, pojedina visoka učilišta izdaju knjižice s informacijama za buduće studente. 

 

U slučaju problema s prijavom

Ako se učenik ne uspijeva prijaviti na mrežnu stranicu www.postani-student.hr zbog pogrešne korisničke oznake, lozinke i/ili PIN-a, sustav će javiti poruku ‘Prijava nije uspjela’ i ponuditi ponovni upis podataka.

Kod ponovnoga upisa korisničkih podataka sustav će zahtijevati, zbog sigurnosnih razloga, upis niza znakova koji će biti prikazani na slici. Nužno je pažljivo upisati korisničku oznaku, lozinku i PIN te prepisati navedeni niz znakova sa slike.

Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje isključivo na broj mobilnoga telefona, koji je unesen u sustav. Ako je izgubljena korisnička oznaka ili lozinka, ili nakon više ponovljenih pokušaja sustav javlja poruku o pogrešnim korisničkim podatcima, učenik se treba obratiti administratoru imenika u školi nakon čega će mu biti dodijeljena nova korisnička oznaka i/ili lozinka.

Ukoliko učenik izgubi korisničke podatke (korisničko ime, lozinku, PIN ili TAN) potrebno je s broja mobilnoga telefona, koji je unesen u sustav, poslati SMS poruku sadržaja OPET na broj 666555. U slučaju da je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, no učenik i dalje ima poteškoća s prijavom na mrežnu stranicu www.postani-student.hr, potrebno je nazvati Službu za pomoć korisnicima na broj telefona 01 4501 899 ili problem prijaviti na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. Svaki učenik treba pravodobno provjeriti ispravnost korisničke oznake, lozinke, PIN-a i TAN-a kako bi, pokaže li se potrebnim, na vrijeme mogao dobiti nove podatke!
U slučaju daljnjih problema s prijavom potrebno se javiti ispitnom koordinatoru.

 

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.