Program STEM. Rastem. Istražujem.

Institut Ruđer Bošković i Zaklada Znanje na djelu provode zajednički  program: STEM. Rastem. Istražujem.

Cilj programa je uključiti učenike u praktično istraživanje prirodnih fenomena te matematičkih ili tehničkih pitanja u stvarnim laboratorijskim uvjetima, učenicima i nastavnicima pružiti realan uvid u brojne mogućnosti primjene STEM znanja u svakodnevnom životu, istraživanju, industriji ili poslovanju.

 Program se odvija u dvije faze:

  • Prva faza uključuje devet poludnevnih radionica za nastavnike koje se održavaju u petak  05.  svibnja 2017. u istraživačkim laboratorijama IRB-a te uključuju i zajednički posjet  nekoj od partnerskih tvrtki gdje će nastavnici imati priliku upoznati se s praktičnom primjenom prirodnih znanosti u gospodarstvu.  ( popis radionica u privitku)
  • Druga faza programa je predviđena 12. (i 13.) svibanja 2017. godine i obuhvaća provedbu 19  poludnevnih radionica za učenike u različitim područjima prirodnih znanosti, počevši od kemije, biologije, fizike, biomedicine, sve do istraživanja okoliša s naglaskom na temu vode i ekologije i sl.  ( popis radionica u privitku)

Kroz sudjelovanje na radionicama, uz vještine analize podataka, primjenu istraživačkih i eksperimentalnih metode, učenici će razviti prezentacijske i komunikacijske vještine, vještine rada u timu, te će drugog dana programa (13.5)  sudjelovati u razmjeni iskustava i ideja prezentirajući rezultate svojih istraživanja u sklopu Otvorenih dana IRB-a 2017.

Također, nakon rada u laboratorijskim uvjetima, učenici će imati priliku vidjeti kako se istraživanja primjenjuju u industriji, odnosno u svijetu rada, i to posjetom nekima od vodećih kompanija u RH, s obzirom na područja istraživanja obrađena u programu radionica.

Popis radionica za nastavnike

Popis radionica za učenike

Prijave i registracije će se vršiti putem linka*  i to za nastavnike od 18.04. 2017. – 20.04.2017., registracija učenike od 25.04.2017. – 27.04.2017.

Više detalja o radionicama i načinu prijave bit će objavljeno  početkom travnja na web stranicama Zaklade Znanje na djelu (www.znanjenadjelu.hr)*

  • Izbrisan

  • 28. Mar, 2017.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.