Riječ bivšeg ravnatelja Jurja Ilića

zoran krivacic„Ja sad idem u Teslu - 3. razred i dosta se toga promijenilo…Npr. imamo novog ravnatelja - Zoran Krivačić„ (Uzeto sa www.facebooka.com).

Od toga dana prošlo je punih 6 godina kako sam na mjestu ravnatelja I. tehničke škole Tesla. Ponosan sam što sam ravnatelj Škole utemeljene davne 1882. godine u mom rodnom Zagrebu. Od 129 godina postojanja Škole - današnje „Tesle“, ugrađena je i moja 31godina.

Došao sam iz privrede 1979. godine. U tom trenutku „Tesla“ je imala 108 razreda elektrotehničara, strojarskih tehničara i srodnih zanimanja unutar dviju struka.

Pedagoški rad započeo sam u završnim razredima elektrotehničara. Priznajem, nije baš bilo jednostavno, naročito kad 31 učenik krene u „akciju“. Vrijeme je učinilo svoje; lagano sam svladavao zamke zahtjevnog i nadasve odgovornog rada. Rad s učenicima - mladim ljudima - zahtijeva punu pozornost, mnogo ljubavi i potpunu predanost. Volim neposrednost mladih i nastojim im vratiti istom mjerom. Mislim da mi to uspijeva, ali i da moji učenici to prepoznaju.

Tijekom 2004. godine postao sam ravnatelj „Tesle“, Danas, 2010.g. „Tesla“ ima 40 razreda u obje struke s 1031 učenikom i tek 9 učenica.

Svakako, trebam napomenuti - potječem iz prosvjetarske obitelji, pa vjerujem da sam i naslijedio prosvjetarski „sluh“.

Kroz svoj rad u privredi stekao sam dosta iskustva u struci i inovacijama, što mi je omogućilo pridobiti mlade entuzijaste i istomišljenike.

„Iz Prve tehničke škole "Nikola Tesla" na temu "Obrazovni sustav i inovatorstvo" izlagat će Z. Vađon i Zoran Krivačić.“
(Okrugli stol u Krapini 1. rujna 2006.)

Svakako treba spomenuti i inovacije, sinonim za našu školu...tako na primjer:

Suncobran otporan na nalete vjetra Na jubilarnoj, desetoj Inovi – mladi 2010, sudjelovalo je 300 izlagača iz zemlje i inozemstva, a najbolji je bio izum Darija Topića, maturanta I. tehničke škole Tesla. (Objavljeno 02. lipnja, 2010.)

Eko-karting projekt mladih inovatora U samoj izgradnji, učenici su dobili neizmjernu pomoć od svojih mentora Zorana Krivačića i Zvonimira Vađona, koji su se brinuli da kreativni učenici kvalitetno prenesu svoje znanje o elektronici na sam bolid.

Ljudski potencijal i stručna ekipiranost zaposlenika škole, posebno nastavnog osoblja (između ostalog imamo i dr.sc.; mr.sc.; dipl.ing.; prof.), te veza mladosti i ambicija s jedne i iskustva s druge strane, stvara dobru radnu atmosferu. Škola ima sve uvjete da uz dobru organizaciju rada ostvari i ostvaruje odlične rezultate.

Kako nam dolaze dobri učenici, tako počinjemo osvajati i prva mjesta na gradskoj, županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini što dovodi do:

„Uz gimnazije, budući srednjoškolci su pokazali interes i za četverogodišnje strukovne škole gdje su također vladale gužve. Tako je u zagrebačkoj I. tehničkoj školi Tesla, na 280 mjesta bilo više od 330 prijavljenih učenika. » U posljednjih deset godina nije bio ovako velik interes za našu školu«, rekao je ravnatelj Tesle, Zoran Krivačić.“

„ Rekordna navala učenika dočekala je ravnatelja i profesore zagrebačke I. tehničke škole Tesla gdje se su se već popunila 280 mjesta za smjerove elektrotehničar i strojarski tehničar.Najniži bodovni prag bio je 36 bodova, ali došlo je do toga da smo odbijali učenike sa 40 bodova zbog velike navale,- rekao je ravnatelj Zoran Krivačić.


Danas je na upisima vladala poprilična gužva, no učenici su zadovoljno čekali u redu. Upao sam u srednju školu, imao sam odgovarajući broj bodova i veselim se školskoj godini,- rekao je jedan od učenika.No bilo je onih nezadovoljnih.“ (Objavljeno 01. srp, 2010, Zagreb.hr)

Strojari su ponovno u modi! Prag za upis u taj smjer bio je 36 bodova, ali su zbog velike navale u zagrebačkoj I. tehničkoj školi Tesla odbili učenike i s 40 bodova. Kandidata je bilo dovoljno već prvoga dana prijava. (Objavljeno 01. srp, 2010, Zagreb.hr)

Osim redovnog školovanja, škola ima i atraktivan program obrazovanja odraslih. Usavršavanje (nekadašnji V. stupanj) te stjecanje srednje stručne spreme, prekvalifikacije, dokvalifikacije: elektromonter, elektrotehničar, strojarski tehničar.

Zaključit ću, “Tesla“ je među najvećim strukovnim školama u Zagrebu, a time i u državi Ostvarujemo dobre rezultate - direktne upise na elitne fakultete - Fakultet elektrotehnike i računarstva-19.studenog. 2010.g., te Fakultet strojarstva i brodogradnje-12. studenoga 2010.g.,te brojna priznanja i nagrade u zemlji i šire.

Ravnatelj:
Prof. savjetnik Zoran Krivačić, dipl. ing. el.

  • Izbrisan

  • 16. Nov, 2010.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.