Prilagodba/oslobođenje od nastave TZK

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi čl. 80. NN 126/12 , učenici mogu ishoditi prilagodbu/oslobođenje od nastave TZK. 

Ispričnicu za prvih mjesec dana izostanka s nastave TZK izdaje izabrani liječnik opće/obiteljske medicine (LOM).  

Ukoliko učenik nije u mogućnosti sudjelovati na nastavi TZK dulje od mjesec dana u kontinuitetu, potrebno je uputiti zamolbu nastavničkom vijeću škole za prilagodbom/oslobođenjem od nastave TZK. 

U zamolbi roditelji navode: 

  • zdravstvenu teškoću zbog koje je potrebna prilagodba/oslobođenje od nastave TZK 
  • je li potrebno djelomično oslobođenje od nastave TZK (navesti koje aktivnosti) ili potpuno oslobođenje od nastave TZK, 
  • razdoblje (polugodište ili cijela godina), 
  • informaciju je li učenik do sada imao prilagodbu/oslobođenje TZK. 

    Zamolbi se prilaže recentna medicinska dokumentacija (obavezno nalazi ne stariji od godine dana) zbog koje je potrebna prilagodba/oslobođenje TZK (za učenike s invaliditetom priložiti i rješenje o tjelesnom oštećenju).  

    Zamolbe s pripadajućom dokumentacijom škola dostavlja u nadležnu školsku ambulantu. Nadležni školski liječnik komunicira s roditeljima i učenicima vezano za dolazak na pregled u nadležnu školsku ambulantu i/ili dostavu dodatne dokumentacije (prema potrebi), izdaje potvrde i dostavlja ih u školu (u slučaju potrebe kontaktira nastavnike TZK vezano za specifičnosti prilagodbe). 

     

NAPOMENA: za učenike prvih razreda srednjih škola izdavanje potvrda nije moguće do završetka postupka prijenosa zdravstvenih kartona iz školskih ambulanti nadležnih za osnovnu ili prethodnu srednju školu. 

 

Stručna služba 1. tehničke škole Tesla

  • Mario Banušić

  • 08. Sep, 2023.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.