Predstavljeni projekti I. tehničke škole Tesla na obilježavanju Međunarodnog dana boja 2024.

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla održava se izložba “Boje u nama” , povodom obilježavanja Međunarodnog dana boja 2024. Izložba je otvorena  od 9. do 14. travnja 2024. Pozivamo vas da posjetite izložbu gdje su na izložbenim panelima predstavljeni projekti I. tehničke škole Tesla pod nazivom “Zeleni projekti” autorice Ružice Lončar, prof. geografije u kojima autorica smisleno povezuje sadržaje geografije i različitih znanstvenih disciplina gdje obrazovanje susreće održivost. 

 

Izložbu je organizirala Hrvatska udruga za boje, HUBO (Croatian Colour Society, CroCoS), u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno–tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom, Arhitektonskim fakultetom i Akademijom likovnih umjetnosti. 

 

Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC - International Colour Association), na prijedlog Portugalskog Udruženja za svjetlo. AIC je odredio da Dan boja bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene. 

 

Izložbu možete pogledati do 14. travnja 2024. 

 

 

  • Mario Banušić

  • 12. Apr, 2024.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.