Posjet Muzeju suvremene umjetnosti 23.11.2016.

Učenici 2.A razreda s mr.sc. Brankom Balonom,prof. posjetili su dana 23. studenog 2016. Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje su uz stručno vodstvo kustosice obišli stalni postav Muzeja. Također povodom Svjetskog dana televizije u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održan je kongres i sajam Digitalno doba od 21.11. do 23.11. 2016.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. studenoga Svjetskim danom televizije kako bi istaknula važnost i vrijednosti mira i sigurnosti. Televizijska se tehnologija u posljednjih desetak godina potpuno promijenila, početkom 21. stoljeća uveden je digitalni prijenos programa, a gledateljima su ponuđene usluge o kakvima dotad nisu mogli ni sanjati.

Učenici su u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti obišli sajam Digitalno doba na kojem su svoje proizvode prezentirali neki od vodećih proizvođača televizijskih prijemnika i projektora, priređivači tv sadržaja i televizijske kuće, brojni TV provideri te proizvođači antenske i kablovske opreme. Tako je i Zagreb stao uz bok eminentnim sajmovima digitalne industrije i svim zaljubljenicima u naprednu tehnologiju donio vrhunske svjetske novitete. Na štandovima izlagača na kojima je bio priključak za satelitski prijem UHD programa (4K) naši su učenici uživali u prezentacijama i vrhunskoj slici na televizorima i projektorima.

Ostale fotografije možete pregledati na našoj Facebook stranici.

  • Izbrisan

  • 07. Dec, 2016.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.