Poziv na manifestaciju projekta "Navike promjeni i zdravlje pokreni"

Pozivaju se učenici i nastavnici naše škole na središnju manifestaciju Projekta „Navike promjeni i zdravlje pokreni“ ,koja će se održati u subotu, 4. lipnja 2016. u Parku Maksimir u organizaciji Nastavnoga Zavoda za javno zdravstvo „Dr.Andrija Štampar“.

Raspored aktivnosti:

9.30 – 10.00 Okupljanje sudionika

10.00 – 12.00 Hodanje (dvije pješačke staze prilagođene ciljanim skupinama)

12.30 – 13.00 Podjela „zdravog obroka“ sudionicima (temeljem prikupljenih pečata)

13.00 – 15.00 Popratna sportska događanja

 

Napomena: u slučaju lošeg vremena, događanje se odgađa za 11. lipnja 2016.

 

Ukratko o projektu

Prekomjerna tjelesna težina i pretilost predstavljaju sve veći javnozdravstveni problem, koji bitno utječe na kvalitetu i duljinu života te povećava rizik od razvoja niza kroničnih bolesti. U većini slučajeva uzrok pretilosti je kombinacija prekomjernog unosa visokokalorične hrane i nedostatka tjelesne aktivnosti, pa bi mjere za prevenciju i liječenje pretilosti trebale u prvom redu biti orijentirane na promjenu načina života, odnosno promjenu prehrambenih navika te redovito bavljenje tjelesnim aktivnostima. Program je usmjeren cjelokupnoj populaciji, a pojedine sastavnice su oblikovanje specifično za pojedine ciljne skupine: djecu predškolske dobi, djecu i mlade školske dobi, odrasle i osobe starije životne dobi. Poruke su usmjerene i osobama koje već imaju problem prekomjerne tjelesne težine, kao i populaciji kod koje bi se takvu pojavu željelo spriječiti.

Tijekom cijelog centralnog događanja u Maksimiru, na livadi će biti organizirane sportsko-rekreacijske igre za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju te edukativne radionice i savjetovališta o pravilnoj prehrani i primjerenoj tjelesnoj aktivnosti. Također, liječnici Crvenog križa, će u za to postavljenom šatoru, mjeriti vrijednosti krvnoga tlaka i razinu glukoze u krvi zainteresiranim sudionicima akcije. Dom Crvenog križa na Sljemenu će pripremiti 3000 porcija variva i organizirati podjelu istih.

  • Izbrisan

  • 18. May, 2016.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.