Izvrstan uspjeh naših učenika na državnom natjecanju iz Geografije

Jubilarno 30. državno  natjecanje iz Geografije održano je 5. -7. lipnja 2023. u Termama Tuhelj za učenike osnovnih i srednjih škola. Sudjelovalo je 139 natjecatelja, 101 mentor i 23 člana Povjerenstva iz svih dijelova Hrvatske.

Na svečanom jubilarnom 30. natjecanju iz geografije prisustvovali su: predsjednik Hrvatskog geografskog društva Mladen Maradin, izv. prof. dr.sc. Ružica Vuk, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Stamać, predstavnica MZO-a i posebna izaslanica predsjednika Vlade  RH Vesna Šerepac, viša savjetnica za geografiju Vesna Milić, načelnik općine Tuhelj kao i zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek koji su nam se obratili prigodnim riječima. 

 

Natjecanje  je organizirano u dva dijela. U prvom dijelu učenici su izrađivali istraživački rad, a u drugom dijelu su pisali pismeni ispit iz znanja. 

Naš učenik 1. C razreda Mateo Džajkić osvojio je 2. mjesto u A kategoriji za strukovne i umjetničke škole, a učenik Filip Strahija 9. mjesto. 

Učenik 2. G razreda Roman Dragić natjecao se u B kategoriji za srednje strukovne i umjetničke škole online i osvojio 8. mjesto. 

 

Ovo je povijesni uspjeh naših učenika i njihove mentorice Ružice Lončar uzme li se u obzir da su se od četiri učenika na razini školskog natjecanja iz geografije  tri učenika plasirala na državno natjecanje i postigli odlične rezultate. 

 

Svojom upornošću i marljivim radom pokazali su kako nam geografska znanja i vještine mogu pomoći u formiranju funkcionalnog i odgovornog pojedinca koji će u društvenoj zajednici imati aktivnu ulogu.

 

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici!

 

 

  • Mario Banušić

  • 17. Jun, 2023.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.