Deliberacija u Kući Europe

U ponedjeljak, 20. svibnja 2024., u Kući Europe održana je uspješna učenička deliberacija u sklopu projekta „Raspravi i popravi“ organizirana u suradnji Hrvatskog debatnog društva i Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Deliberacija je okupila učenike i učenice iz šest zagrebačkih srednjih škola: Gimnazija Sesvete, Humanistička gimnazija, I. tehnička škola Tesla, II. Gimnazija, V. Gimnazija i X. Gimnazija. Na deliberaciji je sveukupno sudjelovalo 70 sudionika i sudionica, mahom učenika i učenica iz navedenih škola i debatnog kluba koji djeluje unutar škola, predstavnika zainteresirane stručne javnosti i donositelja odluka (predstavnici Grada Zagreba, ZET-a i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih). (Izvor: https://hdd.hr/2024/05/23/odrzana-uspjesna-ucenicka-deliberacija-raspravi-i-popravi/)

Članovi našeg debatnog kluba izložili su ideju izrade web stranice koja bi imala funkciju povezivanja praktikanata i tvrtki, te ugrađene razne parametre poput lokacije tvrtki, datume mogućih praksi i popunjenost mjesta, osvrte na praksu u tvrtkama ali i na praktikante, te mogućnosti vođenja dnevnika rada i ostalih dokumenata vezanih uz praksu. Ideju je pozitivno percipirala i predstavnica ASOO-a.

Velika pohvala članovima školskog Debatnog kluba: Luki Buklijašu Skleledžiji, Saši Šivaku, Ivanu Obajdinu, Gabrijelu Odickom i Leonu Weissu.

  • Mario Banušić

  • 23. May, 2024.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.