65. obljetnica mature generacije 1953.

U srijedu 11.4. u školskim klupama I. tehničke škole Tesla ponovno su se našli maturanti koji su još 1953.godine završili Srednju tehničku školu.

Poveznica na galeriju fotografija

Na ovoj 65. obljetnici mature okupilo se 15 bivših učenika (danas 85-godišnjaci) kako bi se prisjetili na dane kad su koračali hodnicima škole. Ispričali su nam kako su oni bili prva generacija četverogodišnjih elektrotehničara te da ih je, od 180 upisanih, 80 maturiralo (među kojima i jedna djevojka). Ugostile su ih ravnateljica I. tehničke škole Tesla, Ivanka Sluganović dipl. ing. i pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba mr.sc. Katarina Milković, prof.

Slično kao i današnjim učenicima, glavna tema razgovora su im bile djevojke s kojima su se družili na plesovima koji su se redovito organizirali u auli škole svakog petka.
Neki od prisutnih su ponosno istaknuli kako su oni u obitelji započeli tradiciju pohađanja Tesle, poput gospodina Franje Vidakovića kojemu je i kćer završila Teslu, a sada je unuk učenik naše škole.

Sam događaj popratila je i novinarka Večernjeg lista te članak možete pročitati na poveznici (https://www.vecernji.hr/zagreb/na-satu-smo-bili-kao-bubice-a-sa-zvonom-bismo-postajali-fakini-1238800)

  • Izbrisan

  • 18. Apr, 2018.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.