“Znanstveni piknik“ Dana otvorenih vrata u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Na osnovi prošlogodišnjih uspjeha u učenju i aktivnosti na području inovacija naš učenik trećeg razreda Marian Ciprian Mitric bio je pozvan 1. travnja 2017. u ime I. tehničke škole Tesla prezentirati školu i opisati inovacije koje se rade u našim laboratorijima i radionicama  na “Znanstvenom pikniku“ Dana otvorenih vrata u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Tema je bila popularizacija STEM područja – znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, a predstavilo se oko 170 mladih znanstvenica i znanstvenika, inovatora, studenata i učenika.

U svojem govoru pred okupljenima predsjednica je napomenula: “Predviđa se kako će u budućnosti 90 posto zanimanja zahtijevati neku digitalnu vještinu, no danas samo 14 posto srednjoškolki u Hrvatskoj želi raditi u IT industriji smatrajući da bi morale raditi daleko više od svojih kolega kako bi mogle napredovati u karijeri. Za rušenje tih stereotipa potrebno je još odmalena, kroz jačanje poticajne obiteljske sredine, kao i u osnovnoj školi, poticati djevojčice na razvoj njihovih tehničkih zanimanja kao jačanje poticajne obiteljske sredine''.

Neka ove riječi budu poticajne djevojkama u našem gradu i okolici. Vrata naše škole širom su im otvorena.

  • Izbrisan

  • 06. Apr, 2017.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.