Učenici 1. tehničke škole na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022.

Naši učenici su i ove godine bili prisutni na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. koja se održavala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od 13.10. do 15.10.2022.
Učenici su izlagali i demonstrirali svoje radove pred posjetiteljima i ocjenjivačkim povjerenstvom. Među radovima su bili sigurnosni elektronski spremnik, IOT solarni sustav, prijenosni emulator retro igrica, sustav za mjerenje abiotičkih čimbenika, digitalna igra kamen, škare, papir, Buzzwire igra, raskrižje te dokumentarni film o 140 godina 1. tehničke škole Tesla.
 
Tijekom izložbe naši učenici su, osim izlaganja svojih radova, sudjelovali i na radionicama i predavanjima. Imali su priliku raditi s hrvatskim mikroračunalom Vidi X, odraditi radionicu Lego WeDo te poslušati predavanje "Zaštita intelektualnog vlasništva" kako bi znali zaštititi svoje inovacije. Nakon tri dana izlaganja, sudjelovanja na radionicama i predavanjima Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2022. učenici i mentori su dobili zaslužene medalje kao potvrdu njihovog uspjeha i motivaciju za daljnji rad na projektima.
 
Čestitamo učenicima i mentorima na uspjehu. Zahvaljujemo organizatorima na odličnom provodu i organizaciji. 
 
Više slika možete vidjeti na našim Instagram i Facebook profilima.
 
 
  • Mario Banušić

  • 27. Oct, 2022.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.