Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio je na sastanak predstavnike Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba g. Joško Klisović održao je sastanak u utorak 16. veljače 2022. godine s predsjednicom Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, gospođom Dragicom Mihajlović i članicom Udruge Ružicom Lončar, profesoricom geografije u I. tehničkoj školi Tesla. 

Sastanku je nazočila i pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba, Mirjana Lichtner Kristić.

Tema sastanka bila je nastavak dobre suradnje i mogućnost počasnog pokroviteljstva Gradske skupštine Grada Zagreba u obilježavanju Nacionalnog Dana Nikole Tesle, dana znanosti, inovacija i tehnologije. Razgovaralo se o nizu projekata Udruge, edukativnim radionicama za mlade, organiziranju natjecanja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost kao i mogućnosti obilježavanja 130. obljetnice govora Nikole Tesle u Starogradskoj vijećnici kada je 24.svibnja 1892. godine izrekao onu već antologijsku rečenicu: “Smatram svojom dužnošću da kao rođeni sin svoje zemlje pomognem Gradu Zagrebu u svakom pogledu savjetom i činom.”

Ružica Lončar upoznala ih je s projektom edukativnih radionica “Arhimed Academia” u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Udrugom Nikola Tesla - Genij za budućnost koje su inspirirane Nikolom Teslom, a na kojima sudjeluje zajedno s učenicima I. tehničke škole Tesla kojima se promiče inovativnost i kreativnost svakog pojedinca. 

Predsjednik Gradske skupštine podupire rad Udruge u njihovim nastojanjima za unaprjeđenje inovativnosti i kreativnosti mladih ljudi te promicanja inovatorske djelatnosti što doprinosi još većem značaju Teslinih izuma i ideja kao temelja modernog gospodarstva i poduzetništva.

 

Tekst sastavila: Ružica Lončar, prof. geografije, savjetnik

  • Mario Banušić

  • 25. Feb, 2022.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.