Posjet 40. Interliberu

Reportaža o posjetu Interliberu

 

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Ove godine obilježena je 40. godina održavanja. Na Zagrebačkom velesajmu od 7. do 12. studenog 2017. godine u paviljonima 5 i 6 predstavilo se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja. 

U bogatom šestodnevnom programu brojni su nakladnici (Fraktura, Mozaik knjiga, Naklada OceanMore, Znanje, Profil, Školska knjiga, AGM i dr.) za posjetitelje pripremili mnogo novih naslova, predstavljanje knjiga, razgovore s autorima, književne radionice, okrugle stolove, kvizove i dodjele književnih nagrada. Svakodnevno su se održavali različiti kreativni i edukativni programi - radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci su se družili sa svojim čitateljima. Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 bilo je puno dobre glazbe i nastupa DJ-a te glazbenih bendova.

Učenike 1.A, 1.B i 4.G naše škole s bogatim je programom jubilarnog Interlibera, koji je nudio ponešto za svakoga, upoznala nastavnica Hrvatskog jezika Ivona Boban, a kako su se proveli možete provjeriti u priloženoj galeriji.

Mene je najviše privukao štand 12e u paviljonu 6 na kojem je najveća informatička knjižara u Hrvatskoj www.knjizara.hr izložila brojne informatičke priručnike i knjige uz odlične popuste ('prvu platiš, druga u pola cijene, a treća za 1 lipu'), što sam i sama iskoristila i obavila povoljnu kupovinu.

Isto bih preporučila i drugim učenicima, stoga ako ove godine niste posjetili Interliber, svakako ga ne propustite sljedeće godine u listopadu! Ulaz je slobodan.

Helena Babić, 1.a (članica Novinarske družine)

Galerija fotografija

  • Izbrisan

  • 23. Nov, 2017.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.