Naše nastavnice predstavile su projekt “Zrna kave & zrna znanja” na CARNET Users Conference 2023

 

Naše nastavnice Ružica Lončar, prof. geografije i Helena Jilek Kubalek, prof. povijesti sudjelovale su na CARNET Users Conference u Rovinju od 26. do 28. travnja 2023. gdje su predstavile projekt “Zrne kave & zrna znanja” u kategoriji interaktivnih izlaganja kao primjer holističkog pristupa odgojno - obrazovnom procesu i doprinos reformi strukovnog obrazovanja. 

Na Konferenciji je sudjelovalo preko 1200 sudionika iz područja odgoja i obrazovanja, članova znanstveno - istraživačkih zajednica, informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko - komunikacijskih tehnologija. Ove godine konferencija je posvećena obilježavanju završetka projekta ˝e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“.

Glavne teme konferencije bile su: „Digitalna osnaženost“, „Digitalna nastava", „Obrazovanje bez prepreka“, „Budućnost je sada“ i „Škola i snova“, a obrađene su kroz više od 150 radova prezentiranih kroz različite formate – predavanja, interaktivna izlaganja, konferencijske radove, radionice i panele te posebna događanja poput Birds of a Feather (BoF) – neformalnih razgovora o temi koja je zajednička i interesantna određenom broju sudionika.

Konferencija CUC 2023 tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji tako iskazuje potporu djelovanju Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene digitalnih tehnologija u hrvatskome društvu.

  • Mario Banušić

  • 02. May, 2023.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.