Božićni ugođaj u našoj školi - reportaža i foto galerija

Donosimo foto galeriju (otvara se na klik) ugođaja u našoj školi povodom ovogodišnjeg Božića, a sve je to jako lijepo sročio naš Roko Maglić čiji tekst donosimo u cijelosti:

Božićno je vrijeme uistinu čarobno. To je nekoliko 'onih' dana u godini kada smo svi vedri, veseli i otvoreniji prema drugima.

Duh blagdana i ove se godine uvelike osjetio u našoj školi. Naime, učenici i učenice drugih razreda (2.A, 2.B, 2.C, 2.G, 2.K) su sa svojim nastavnicama Hrvatskog jezika Helenom Alebić te Ivonom Boban, nastavnicom Engleskog jezika Anom Jakić i nastavnicom Povijesti Andrejom Ferdelji-Sambol ručno izradili ukrase - Orašare u raznim tehnikama, mašne i kuglice te njima ukrasili božićna drvca u našoj školi. Postavljena su čak dva drvca,  jedno u prizemlju, a drugo na prvom katu škole. Prostor na prvom katu, osim božićnog drvca, po prvi put, krase i jaslice. Blagdanski se ugođaj osjetio i u zbornici zahvaljujući ručno izrađenom i uistinu divno dekoriranom adventskom vijencu.

A kakav bi to bio božićni ugođaj bez božićne priredbe?

U utorak 19. prosinca 2017. održana je ovogodišnja božićna priredba. Otvorila je ravnateljica naše škole Ivanka Sluganović s nekoliko pozdravnih i uvodnih riječi.

Uslijedila je božićna predstava od nazivom „Svi smo mi anđeli, zar ne?“. Za to su se pobrinuli članovi Dramske družine naše škole pod vodstvom nastavnica Hrvatskoga jezika Ružice Bošnjak i Ivone Boban. Unatoč svakodnevnim školskim i izvanškolskim obavezama, učenici i nastavnice gotovo su svakodnevno marljivo vježbali.  U realizaciji su ove predstave sudjelovali:  Matej Babić, 1.F (Anđeo); Augustin Barković, 4.H (Lucifer); Filip Šljivarić, 1.F (Sveti Nikola); Fran Đurica, 1.F (Luke Skywalker); Filip Lulić, 1.F (Darth Vader); Luka Dražetić, 1.F (Crvenkapica); Karlo Filipović, 4.H (Vuk); Anita Žilić, 4.H (Prva vila); Helena Babić, 1.A (Druga vila); David Vidaković, 1.F (Užas); Roko Maglić, 1.B (Strava); Sven Brcković, 1.B (Princ na bijelom konju); Ivan Peša, 1.F (Vampir); Damjan Žezlina, 1.F (Matija Gubec). Ne smijemo zaboraviti spomenuti i naše sjajne gitariste Karla Narančića i Josipa Prigorca iz 1.F razreda, koji su bili izvrsna glazbena pratnja predstavi.

Nakon predstave uslijedila je recitacija poezije Karola Jozefa Wojtyle učenika Roka Maglića.

Priredba se nastavila pjevačkom izvedbom božićnih pjesama u izvedbi nastavničkog zbora naše škole u sastavu: Vedran Brijačak, Branko Balon, Ružica Bošnjak, Marijana Cesarec, Paulin Đedović i Mario Borčić, a glazbeno su ih na gitari pratili naš bivši učenik Filip Merkl i nastavnik Nikola Džida. Priredbu je, uz lijepe božićne želje, zatvorio školski bend.

Roko Maglić, 1.B

(član Novinarske družine)

 

  • Izbrisan

  • 23. Dec, 2017.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.