161. godišnjica rođenja Nikole Tesle

Naša je škola obilježila 161. godišnjicu rođenja Nikole Tesle i nacionalnog dana Nikole Tesle, dana znanosti, tehnologije i inovacija koji već četvrti puta slavimo na njegov rođendan – 10.srpnja.

Ravnateljica Ivanka Sluganović i prof. Branko Balon bili su na polaganju cvijeća na spomenik Nikole Tesle u prijepodnevnim satima u sklopu manifestacije Tesla & Friends. Također su navečer u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, zajedno s našim učenicima Ivanom Pražetinom i Tin Mladinom, predstavljali našu školu na svečanoj dodjeli Godišnje nagrade Nikola Tesla. Naš je učenik Ivan Pražetina sudjelovao u Panel diskusiji mladih na temu „Inspirirani Teslom“ gdje je bio glavna zvijezda i pobrao najveći pljesak prisutnih Vip uzvanika. Između ostalih uglednih gostiju i stranih diplomata tu je bio i bivši predsjednik dr.sc. Ivo Josipović, saborski zastupnik, fizičar i veliki štovatelj Nikole Tesle Davor Bernardić, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja koji je uz grad Zagreb i pokrovitelj ove manifestacije.

Naš je učenik Tin Mladina bio nominiran za prestižnu Godišnju nagradu „Nikola Tesla- Genij za budućnost 2017“ u kategoriji znanja iz fizike i Nikoli Tesli. Nakon dodjele nagrada bio je priređen svečani domjenak, gdje su predstavnici naše škole ravnateljica Sluganović i prof. Balon te naši učenici u ugodnoj atmosferi razmijenili dojmove i iskustva sa svim gostima ove svečane priredbe.

Malo više fotografija možete pronaći na našem Facebooku.

  • Izbrisan

  • 17. Jul, 2017.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.